Bărbații adevărați poartă și roz

Bărbatul de astăzi este cu totul diferit față de cel de acum 20 de ani. Am învățat să ne îngrijim și să ne pese de modul în care arătăm. Încă mai există “atotștiutori”, care cred că acest lucru este imposibil. Ce este peste înțelegerea lor, este nepotrivit.

Ei bine, vremurile s-au schimbat. Există numeroase stiluri pe care le putem adapta la persoana noastră, o mulțime de magazine din care să ne cumpărăm hainele și o varietate de culori din care să alegem.

Astăzi vom vorbi despre culori: rozul este culoarea cea mai discutată din garderoba unui bărbat. Să porți sau nu culoarea asta? Probabil ai pe undeva prin dulap un pulover roz primit de Crăciun sau o cravată în dungi roz-bleumarin, dar până acum nu le-ai scos la iveală. Teama de a părea efeminat este reală. Păcat! Sunt atâtea modalități interesante de a purta roz, dar trebuie să știi cum. În continuare vom vorbi despre câteva reguli personalizate și modalități de introducere a rozului în garderoba ta de zi cu zi.

Mit sau realitate?

Se spune că rozul nu este pentru bărbați. Mai întâi să începem cu puțină documentare. Astăzi, Barbie se îmbracă în roz, în schimb Batman poartă negru. Jucăriile pentru fetițe sunt mov și roz, iar trenulețele pentru băieți sunt negre sau bleumarin. Este o împărțire clară. De ce? Pentru că societatea spune asta. Numeroase studii au țintit preferințele ambelor sexe în materie de culori. Conform BBC, studii făcute cu copii de un an, au arătat că fetițele și băieții alegeau jucări identice dar de culori diferite, cu aceeași regularitate cu care alegeau și jucăriile roz. După vârsta de patru ani, vârsta la care copiii devin conștienți de sexul lor, băieții deja respingeau rozul datorită ideilor servite de cei din jur.

În 2007 un studiu condus de Newcastle University în Marea Britanie a arătat că rozul nu era culoarea preferată a femeilor. Culoarea cea mai aleasă atât de femei cât și de bărbați a fost albastrul. Același studiu făcut și în Himba, Namibia arată că femeile din acea regiune nu au nici o preferință pentru tonurile de roșu și roz. Este clar că la nivelul psihicului nu ar trebui să existe o diferențiere. Rozul este o culoare ca celelalte, așa că totul se rezumă la un mit, nimic real. Tu ce crezi?

barbat-roz-2

Fii curajos!

Ceea ce am povestit până acum face ca purtarea rozului de către un bărbat să fie o chestiune de curaj. Societatea a influențat percepția, iar în România adversitatea este și mai mare. Cheia este să porți rozul cu încredere. Nu gândi prea mult! Poartă rozul așa cum porți orice altă culoare.

Dacă ești un fashionist convins, un sacou roz, cu rând dublu de nasturi, poate fi alegerea potrivită, dar și îndrăzneață. Totuși, pentru cei care nu vor să meargă la risc, alegerea unui accesoriu roz, cum ar fi batista de buzunar este mai sigură.

50 shades of PINK

Există infinte nuanțe de roz. Unele foarte puternice, altele mai slabe. Alegerea nuanței greșite poate pune în plan secundar întreaga ținută și să îndrepte atenția numai spre piesa aceea. Aceasta este o greșeală. De asemenea, nuanța rozului se alege în funcție de culoarea pielii. Pentru o piele mai deschisă, o nuanță de roz mai puternică este cea recomandată. Asta nu înseamnă că trebuie să exagerezi și să porți fuchsia. Dacă tocmai te-ai întors de la mare, sau ai o piele mai închisă, o nuanță pală de roz este numai bună.

Alege simplitatea ori de câte ori ai de-a face cu rozul. În ciuda a ceea ce am scris mai sus, rozul este mai greu de asortat decât alte culori, precum alb sau maro. Alege mai întâi piesa vestimentară și construiește ținuta în jurul piesei roz.

barbat-roz-3

 

Concluzia

Bărbații care vor să fie “altfel”, când vine vorba de stil, poartă și roz cu încredere. Tu de ce să nu o faci? Fii atent totuși la nuanța pe care o vei alege și cum vei plasa piesa respectivă în ținuta ta. Altfel riști să pari nepriceput. Ce părere ai? Care sunt nuanțele pe care le porți și care sunt cele pe care nu le vezi niciodată pe un bărbat?

 

Foto: Eduard Măriuț