7 greșeli de îngrijire pe care să le eviți

Acolo unde văd în titlu „îngrijire” bărbații tind să creadă că este un articol dedicat femeilor ori este mult prea feminin pentru ei. Nu te grăbi să tragi concluzii! Vreau doar să vorbim despre câteva greșeli pe care să le evităm, pe cât posibil, pe viitor. Nu sunt adeptul exageratului dar nici de acord că săpunul și spuma de ras sunt suficiente în rutina zilnică de ingrijire.

  1. Nu îți cureți tenul

    Trebuie să vă reamintesc că suntem în secolul 21, prin urmare, rafturile magazinelor sunt pline de tratamente, creme, loțiuni și seruri special concepute pentru bărbați. Însă înainte de orice cremă, pentru un ten sănătos și cu un aspect plăcut, curățarea tenului dimineața și seara este cea mai importantă etapă. Alege un gel de curățare potrivit pielii tale astfel nu riști să îți iriți sau usuci tenul.

  2. Nu acorzi atenție mâinilor

    Chiar dacă ești bărbat mâinile tale au și ele nevoie de îngrijire. Manichiura nu mai reprezintă un segment exclusivist feminin, așadar tăiatul unghiilor și cuticulelor, precum și aplicarea unei creme hidratante te scapă de aspectul inestetic al mâinlor dar și de senzația neplăcută a unor palme uscate și dure. Nu strâmba din nas că nu vorbim de unghii false sau ojă, ci doar de îngrijirea mâinilor tale, la care crezi sau nu, femeile sunt foarte atente. Același lucru este valabil și pentru îngrijirea picioarelor, chiar dacă nu sunt la vedere.

  3. Omiți dușul

    A face duș în mod regulat reprezintă unul dintre cele mai importante obiceiuri de igienă. Fie că este vară, fie iarnă. În orice caz, se pare că există o diferență între dușul de dimineață și cel de seară. Dușul de dimineață este mai potrivit în cazul bărbaților cu pielea grasă. În timpul nopții apare transpirația iar pielea secretă sebum, care dacă nu este înlăturat, va sta pe piele întreaga zi, blocând astfel porii. În acest caz, dușul făcut dimineață îmbunățește circulația, pulsul și eliberează tensiunile musculare. În plus, te va trezi mai bine decât cafeaua. Sper.

    Pentru cei care preferă dușul seara, trebuie să vă spun că acesta reprezintă cel mai bun remediu împotriva insomniei. Calmează și îndeamnă corpul să elibereze melatonina, un hormon care ne ajută să adormim, reduce tensiunea și stresul, curăță praful acumulat peste zi, scoate mirosul de țigară din păr, să nu mai zic că este un mod excelent de relaxare după o zi încărcată. Dimineața sau seara? Cred că cel mai înțelept este să te ghidezi după propriile nevoi sau tabieturi, iar pentru asta este important să îți cunoști corpul și tipul de piele.
  4. Dantura

    Când vorbim de sănătate orală, statisticile arată că bărbații își perie dinții mai rar și astfel pierd în medie până la șase dinți, până la vârsta de 72 de ani. Cei care fumează, pot pierde până la 12 dinți, până la vârsta de 72 de ani. De asemenea, bărbații au un risc mai mare de a dezvolta cancer oral și probleme de paradontoză.

    De aceea, sănătatea dinților este mai mult decât prioritară în viața noastră. Pentru un zâmbet alb și sănătos este important să folosești ață dentară zilnic, să perii dinții cu pastă cu fluor de două ori pe zi și să mergi la dentist, de cel puțin de două ori pe an, pentru periaj/detartraj.

  5. Nu îți îngrijești barba

    Moda bărbilor și-a cam pierdut din strălucire dar pentru cei care încă o poartă am câteva sfaturi. În primul rând și ea trebuie spălată cu șampon și pentru un aspect îngrijit trebuie pieptănată. În plus, dacă îți dorești să nu fie aspră aplică un ulei special pentru barbă. Iată aici cum poți să îți prepari singur elixirul.

  6. Nu acorzi atenție urechilor

    Igiena urechilor pare un lucru simplu și cred că oricine ştie să folosească beţişoarele de urechi. Atunci când faci duș nu uita de spălatul urechilor, atât la exterior cât și în interior. Mare atenție însă la cerumen (secreţia vâscoasă, gălbuie, grasă, insolubilă în apă, produsă de glandele ceruminoase situate la intrarea în conductul auditiv extern), care nu încântă pe nimeni vizual, se pare că are rol de sistem de autoapărare pentru ureche. În concluzie, atunci când îţi cureţi urechile, nu trebuie să insişti foarte mult pentru a îndepărta tot cerumenul. Important este să te speli și urechea să se vadă curată.

  7. Tableta/telefonul la toaletă

    Ești una dintre acele persoane care stă mult la baie (pe vasul de WC) și citește sau joacă FIFA? Am o veste tristă. Trebuie să știi că acest obicei poate duce la apariția unor diverse boli, cum ar fi hemoroizii. Așa că, data viitoare lasă orice gadget deoparte și grăbește-te. E mai sănătos!