[VIDEO] Untold este despre România și generația mea

Nu susțin nici excesul nici autosabotarea dar ceea ce am văzut în patru zile de Untold mi-a lăsat cel mai plăcut gust simțit până acum la un festival. Fiecare alege ce vrea să înțeleagă din acest eveniment. Eu aleg să văd potențialul din oameni. Dacă lăsăm în spate interpretarea grotească a festivalului, am avut parte de oameni plini de simțire, amabilitate, am văzut o organizare excelentă, pasiune și dedicare. Sunt mândru în acest moment de România și în special de Cluj. Nu de tonele de bere și energizante consumate, ci de nivelul tinerilor prezenți. Cârcoteala și critica distructivă nu își au locul. Nu acum.

Împărtășesc un sentiment de încredere în generația mea și sunt sigur că dacă își concentrează această energie în locurile potrivite, vom împlini lucruri fantastice. Se poate. Încă avem posibilitatea fim așa cum trebuie să fim. Unde trebuie să fim. Untold și oamenii întâlniți aici mi-au demonstrat acest lucru.

Cum a fost în fiecare zi?

Ziua 1

Prima zi a fost cea care ne-a demonstrat ce înseamnă UNTOLD. Am fost pe Arenă încă de la început și am luat parte la showul Innei. James Arthur ne-a încântat și el cu un show impecabil de muzică live.

Faithless, prezenți pentru prima dată în România de când și-au reluat activitatea muzicală, au rămas uimiți de căldura publicului de la Cluj. Două tiruri pline cu echipament tehnic au fost folosite pentru showul acestora. Să nu uităm de surorile gemene din trupa NERVO care deși nu erau atât de cunoscute publicului românesc au fost aplaudate minute în șir.

Ziua 2

Headlinerul serii, HARDWELL, a făcut senzație când a intrat pe URSUS UNTOLD ARENA îmbrăcat în tricoul echipei naționale de fotbal a României. Fiind impresionat de plublic acesta a ales să stea pe scenă încă 30 de minute peste programul stabilit. De asemenea, ziua a doua a fost cea în care UNTOLD a devenit SOLD OUT, adică nici un bilet nu mai era disponibil pentru cumpărare.

Ziua 3

A treia zi a fost una unică. Armin Van Buuren a făcut din nou istorie. Peste 80.000 de oameni l-au ascultat aproape cinci ore pe regele muzicii trance. Deși era programat să coboare de pe scenă în jurul orei 5.00 dimineața, Armin Van Buuren și-a încheiat show-ul în fața publicului la ora 7.00, moment în care a îngenunchiat în fața festivalierilor.

Ziua 4 

Cea de-a patra zi a festivalului UNTOLD i-a avut pe scenă pe doi dintre cei mai cunoscuți DJ ai lumii: Martin Garrix și Afrojack.

Martin Garrix: Abia am așteptat să ajung la Cluj. Mi-au povestit toți prietenii mei care au mixat aici anul trecut și anul acesta ce public incredibil de cald este la Cluj și am fost nerăbdător să ajung.

Afrojack și Ummet Ozcan i-au făcut pe cei peste 75.000 de participanți la cel mai bun festival din Europa să vibreze iar focurile de artificii de la finalul show-ului i-au lăsat pe unii festivalieri cu ochii în lacrimi.

Ce mi-a plăcut?

Accesul și organizarea

În afară de seara în care am ajuns și a trebuit să ne luăm brățările de acces și de presă, niciodată nu am petrecut mai mult de un minut la coadă. Atât accesul pentru VIP și Presă cât și intrarea generală era dotată cu mai multe intrări, cu cel puțin patru-cinci oameni la control.

Zonele de intrare erau delimitate, existau indicatoare peste tot, iar aplicația Untold pentru smartphone oferea non stop toate informațiile necesare cu tot ceea ce se întâmplă. Nu a existat nici o problemă în a găsi toaletele, scenele sau barurile.

Mâncarea și băutura

Pentru că au fost prezenți mulți străini meniul a fost unul internațional, așadar mâncare pentru toate gusturile. Sushi proaspăt, noodles preparați pe loc, grătar, hamburgeri, gogoși, clătite și lista poate continua.

Cât despre băutură, ziua s-a consumat bere cu lămâie, energizante și freshuri multe (deh, hidratare!) iar seara vodkă, shoturi și…din nou bere.

Prestația artiștilor și efectele speciale

Fără nici un fel de discuție prestațiile tuturor artiștilor au fost impecabile, la fel și efectele speciale. Faptul că serile începeau cu artiști români m-a bucurat. I-am ascultat pe Inna, Argatu, Subcarpați, Golan, Grasu XXL, sau Yelllow iar străinii prezenți la festival au fost impresionați de artiștii români.

CE NU MI-A PLĂCUT

VIP

Am petrecut o mare parte din timp în zona VIP și pot spune că mi s-a părut cumva că asist la un fel de VIP în VIP sau VIP VIPuleț VIPușor. Mai exact, plecând de la același preț al biletului (500 lei + taxe = 540 lei) unii au plătit 250 de euro pentru a rezerva o masă și câteva mii de euro pentru a rezerva o canapea. Cum vine asta? Unul care dă 3000 de euro stă în același loc, în același „aer” cu cel care a plătit câteva sute pentru bilet.

În plus, atât mâncare cât și băutura erau mai scumpe în zona VIP. De exemplu, un cocktail la VIP costa 22 de lei, iar în rest 18 lei. Diferențele nu sunt mari însă atâta timp cât plătești câteva sute de euro pentru un loc pe scaun, mai este nevoie să plătești în plus și pe băutură?

Campingul

Organizat în câmp deschis, în directa bătaie a soarelui, corturile au devenit pentru majoritatea sere în care nu s-a putut sta pe timpul zilei. Au existat doar două zone umbrite în care nu puteau sta nici măcar jumătate din cei cazați în camping. De asemenea, nu au existat stâlpi de iluminat printre corturi și nici suficiente prize.

Au fost puse la dispoziție trei băi – una pentru bărbați, una pentru femei și una comună. A treia variantă i-a încântat pe mulți, însă cozile formate seara înainte de plecarea spre arenă i-a enervat pe mulți.

Transportul

Amplasat departe de locul de organizare al evenimentului, campingul a fost greu de găsit, chiar și cu ajutorul GPS-ului, iar dacă luăm în calcul faptul că majoritatea celor care au ales campingul nu au avut la dispoziție o mașină, varianta taxiului nu era cea mai fericită alegere.

Galerie Foto